Mixed reality ikon

Mixed Reality utvider virkeligheten

Mixed Reality (MR) er teknologi som blander digitale 3D modeller med den virkelige verden. MR brillene “ser” den fysiske verden rundt deg og posisjonerer og forankrer digitale 3D objekter i denne. På den måten mikses realitet med digital 3D grafikk.

MR egner seg bra til industrielt bruk innen en rekke bransjer, som: arkitektur, design, olje og gass, medisinsk diagnostikk og mekanisk konstruksjon.

Synes du det høres litt for sci-fi ut? Kom innom oss og prøv selv!

Et bilde av Microsoft Hololens
Et bilde av Microsoft Hololens

Microsoft HoloLens

HoloLens er en hodemontert displayenhet (“brille”). Den har innebygget akselerometer, gyroskop, høyttalere, lyssensor, dybdekamera og et 2.4 megapikslers fotografisk videokamera.

HoloLens bruker blikk-, gest- og stemmestyrte kommandoer. For eksempel erstattes vanlige museklikk av en klypebevegelse som minner om å klikke på en imaginær datamus, og en annen mye brukt gest er å åpne en lukket hånd (en “blomstre” bevegelse).

(Kilde informasjon: Fritt oversatt fra Wikipedia.)

microsoft hololens logo
Augmented reality icon

Augmented Reality:
Utvid det eksisterende rom

Augmented Reality (AR) er teknologi som tilfører digitalt innhold til det man ser i den virkelige verden, i form av grafikk, video, lyd og tekst. AR benyttes gjennom eksisterende hardware som mobiltelefoner. AR er meget egnet for å gi tilleggsinformasjon i forbindelse med kampanjer, salgsobjekter og opplevelser!

AR kan oppleves alene eller flere sammen

Icon for å illustrere at AR kan fungere på flere enheter

AR fungerer på dagens mobile enheter

Icon for å illustrere at AR er et lag utenpå virkeligheten.

AR viser digitalt innhold ovenpå den virkelige verden

Augmented Reality broadcast

På PC og TV systemer fungerer Augmented Reality ved hjelp av et webkamera. Kameraet viser videofeed fra den virkelige verden og utvider dette i sanntid med virtuelle dataobjekter. En unik og engasjerende visning som blir et blikkfang gjennom sin blanding av den virkelige verden og de digitale effektene. Flott å vise på storskjerm og liknende.

Real time 3d logo

WebGL leverer 3D i nettleseren

WebGL passer perfekt til å vise interaktive 3D-presentasjoner på alle enheter med nettlesere. WebGL krever ikke installasjon av plugins eller liknende.

For bransjer som fokuserer på å produsere gjenstander kundene kan røre, føle eller kanskje til og med kjøre, er det vanskelig å formidle gjenstanden gjennom bilder eller film. Et bilde eller en video betyr at kunden ikke kan utforske produktet på egne vilkår. 3D modeller løser dette, og ved hjelp av WebGL kan kunden utforske gjenstanden fra sin egen laptop eller smarttelefon.

XLayer Logo
XLayer logo

Xlayer system™ er under utvikling, og blir Runestones eget Mixed Reality system. Vi leter i dag etter partnere, samt pilotkunder, for Xlayer system™.

Kontakt oss for mer informasjon